Ett väldigt roligt tidsfördriv, och en hobby, är att flyga med radiostyrda helikoptrar. Men det är inte fullt så enkelt som det låter och man bör inte ge sig in på de mest avancerade på en gång. En Easy Tyrann 180 Sport RC Helikopter är en riktigt bra helikopter för nybörjare att lära sig med. Den är enkel att komma igång med och kräver inte särskilt mycket förkunskaper om någonting egentligen. Det bästa är ifall man kan hitta en så kallad RTF version. RTF är en förkortning för “Ready To Fly” vilket innebär att allt som kan behöva kompletteras med är batterier.

Just modellen Easy Tyrann 180 Sport RC Helikopter har den absolut lägsta svårighetsgraden vilket gör den perfekt för nybörjare. Den är också väldigt rolig även för de som har mer erfarenhet. Det tar ca 60 minuter att ladda batteriet fullt och då har helikoptern en flygtid på 10 minuter. Den är väldigt lätt att ta med sig med sin extremt låga vikt på endast 40 gram men det är ganska väntat med tanke på den lilla storleken. Den är enbart 105 millimeter hög och 230 millimeter lång. Huvudrotor-diametern ligger däremellan på 180 millimeter. Just den här modellen är rekommenderad från 14 år.

När man beställer modellen över nätet brukar det oftast vara en så kallad RTF beställning. Det som då ingår i leveransen är, naturligtvis, helikopter och fjärrkontroll. Det ingår även flygbatteri, batterier till kontrollen, en laddningskabel samt instruktioner.

Avslutande ord

Både för den som vill börja tävla eller bara vill utföra det som en hobby så är helt klart Easy Tyrann 180 Sport RC Helikopter en av marknadens absolut bästa produkter tack vare sin enkelhet. Det är lätt att komma igång och samtidigt är det väldigt lätt att lära sig att kontrollera den. Nästan alla som köper den här modellen är nöjda med den.