Om man är intresserad av teknik och kanske av flygplan och helikoptrar så är risken hög att du kommer att älska att bygga ihop en egen modellhelikopter. Att bygga en modellhelikopter kan vara lätt eller svårt beroende på vad man ska bygga och om man bygger från grunden eller med hjälp av ett särskilt kit. Här kommer lite instruktioner om hur man kan gå tillväga när man bygger ihop ett helikopter-kit.

Börja med att öppna boxen till modellen du just har köpt. Läs noggrant igenom instruktionerna och lägg särskilt märke till om det finns några säkerhetsrisker eller hälsorisker med modellen. Se även till att du har alla verktyg som krävs för att sätta ihop helikoptern. Det kan vara till exempel lim eller vissa typer av skruvmejslar som behövs. Se till att du har tid att i lugn och ro ägna dig åt helikoptermodellen. Att stressa sig igenom leder oftast till att man missar något viktigt.

Organisera alla delarna som medföljer så att det blir lätt att hitta dem när de behövs i anvisningarna. Det är mycket irriterande och tidskrävande att vid varje moment behöva leta efter en särskild del av helikoptermodellen. Om det finns medföljande klistermärken så se även till att du läser om var de ska sitta och hur man fäster dem. Det kan nämligen skilja sig ibland.

När du limmar ihop delar av din helikopter så se till att du är metodisk och försiktig, se till att du verkligen följer instruktionerna ordentligt. Alla delar bör vara rena så att limmet fäster så bra som bara möjligt. Se även till att alla delar är hela innan du börjar limma, även om det inte ska hända så händer det ändå ibland att någon del i kittet är defekt.

Om du vill måla helikoptern, så se till att vänta några dagar så att limmet har satt sig ordentligt.