När man vill ta sin flygning med radiostyrd helikopter till en ny nivå bör man skaffa en modell av hög kvalitet och en av dessa modeller är KDS, Innova 450BD – RC Helikopter FBL RR.

Modellen släpptes 2011 tillsammans med en annan modell med samma namn förutom två bokstäver. Denna modell har bokstäverna BD vilket står för “Belt Driven” och den andra modellen har bokstäverna SD vilket står för “Shaft Driven”. KDS, Innova 450BD – RC Helikopter FBL RR finns att köpa både med och utan paddelstång.

När man köper den här modellen så får man den redan färdigmonterad och klar och den levereras i en väldigt tålig och snygg väska i aluminium. I väskan får man plats med helikoptern och även radio, ett gäng batteripaket och verktyg.

Tack vare alla avancerade funktioner så är det en väldigt bra helikopter att flyga men man bör ha i åtanke att den verkligen inte är byggd för nybörjare. Alla de funktioner som finns gör att det krävs erfarenhet för att kunna kontrollera den ordentligt. Det krävs att man klarar av att hantera en radio med 6 kanaler för att kunna flyga den här modellen.

Det är en något tyngre modell som väger 870 gram, dock utan batteri, så vikten blir något högre när man satt på det. Huvudrotorn är på hela 71 centimeter och stjärtrotorn på 15,5 centimeter. Med en höjd på 22 centimeter, längd på 64 centimeter och bredd på 12 centimeter så är det en mäktig syn och beroendeframkallande känsla att se denna helikopter flyga fram genom luften.

Avslutande ord

För mer erfarna flygare så är detta en av de bättre modellerna att hålla sig till tack vare smidigheten i flygningen och de enkla möjligheterna att byta ut vissa delar efter behov och önskemål. Flygkänslan ligger på topp och man får helt klart valuta för pengarna.